Vraag vandaag nog een maatwerk offerte op!
Vraag vandaag nog een maatwerk offerte op!

Infrarood camera Den Haag

Een infraroodcamera of warmtebeeldcamera is een camera die beelden waarneemt in het infrarode deel van het elektromagnetisch spectrum.

Dit kan een aantal voordelen hebben, bij landschapsfotografie kan men door lichte nevel heen fotograferen die bij de golflengten van zichtbaar licht ondoordringbaar lijkt; bij nog grotere golflengten kan men de uitgezonden warmtestraling van levende wezens en automotoren detecteren. Men kan ook ‘s nachts of in het duister fotograferen, eventueel met gebruik van een infrarode lichtbron, die een voor de camera wel, maar voor de ogen van de gefotografeerden niet zichtbaar licht uitstraalt, zodat de gefotografeerde personen of dieren zich onbespied wanen. De infraroodcamera is daarom een van toepassingen van nachtzichtapparatuur. Toepassingen zijn onder andere medisch, militair en astronomisch.

Beelden gemaakt met een infraroodcamera bevatten doorgaans een enkel kleurkanaal omdat de sensor verschillende infrarood golflengten niet kan onderscheiden. Soms worden infraroodbeelden bewerkt en ingekleurd. Deze “valse kleuren” dienen om het beeld te verduidelijken, maar de kleuren hebben niets met de werkelijkheid te maken.

Moderne digitale camera’s maken gebruik van CCD-chips die behalve voor zichtbaar licht óók gevoelig zijn voor infrarood licht. Om die reden kunnen deze camera’s soms infraroodbronnen zichtbaar maken. Hiervan kan gebruik worden gemaakt om de afstandsbediening van een televisie te testen. Duurdere camera’s beschikken vaak over een filter die deze ongewenste straling uit het beeld filtert. Infrarood camera Den Haag.

Infrarood camera BredaWat is een infrarood camera?

Een infrarood camera is een camera met nachtzicht. De beveiligingscamera maakt voor het blote oog onzichtbare elektromagnetische straling (infrarode straling) zichtbaar. Aan de hand van een ingebouwde infraroodsensor kan de beveiligingscamera ook ‘s avonds en ‘s nachts haarscherpe beelden opnemen. Bijzonder handig wanneer inbrekers een vals gevoel van veiligheid krijgen in een donkere omgeving. Infrarood nachtzicht wordt bij bewakingscamera’s in zwart-witte beelden getoond.

Bent u op zoek naar een infrarood camera voor dagelijks gebruik?

Een infrarood camera detecteert de kleinste onregelmatigheden, nog zelfs voordat deze kunnen leiden tot problemen. Daarnaast helpt het met een snelle diagnose en verkleint de kans op een onverwachte productiestop. Een infrarood camera biedt diverse voordelen omdat het gebruikt kan worden voor:

  • Machines en machineonderdelen
  • Het verzamelt data in gevaarlijke omgevingen vanaf een veilige afstand
  • Het scant snel grote gebieden zoals muren, plafonds en daken
  • Verzamelt data zonder processen te verstoren
  • Identificeert snel onregelmatigheden op specefieke locaties
  • Detecteert problemen voordat het leidt tot proces-falen

Deskundig advies nodig?

Neem dan vandaag nog contact met Secudat op via het contactformulier contactformulier hier op de pagina. Wij helpen u dan graag verder, dit kan telefonisch maar uiteraard ook op afspraak bij u op locatie. Infrarood camera Den Haag. Je kunt ook volgen via onze Facebook pagina.

Infrarood camera Breda

Secudat Uw Partner in:

Alles op het gebied van Video Techniek (CCTV) installaties

Social media

Kijk ook op onze Social Media voor leuke aanbiedingen 
facebook
insta
linkedin
nl Dutch
X